O nas

Od kje nenavadno ime podjetja, ki ga radi povezujemo s tobakom? Tabakum je kratica za TAsev Blažo AKUMulatorji. Podjetje se je razvilo iz Akumulatorske delavnice Tasev Blažo, ki je bila ustanovljena 1974. Podjetje Tabakum je bilo uradno registrirano leta 1991 s strani tudi današnjega lastnika in prokurista. Vodenje podjetja je predal sinu Goce- tu, ki je dejavnost podjetja razvil tudi na druga področja kakor le akumulatorje.

Dejavnost podjetja bi lahko razdelili na dva dela. Prvi je povezan z akumulatorji in motornimi vozili, drugi del z vrtno in kmetijsko mehanizacijo.

Akumulatorji so in bodo predstavljali pomemben del poslovanja podjetja, saj smo vodilni dobavitelj akumulatorjev MOLL Nemčija in domače blagovne znamke VESNA. Že od samega začetka se zavedamo, da je potrebno poskrbeti tudi za izrabljene akumulatorje, zato smo tudi zbiratelji odpadnih akumulatorjev, kjer smo bili med prvimi, ki smo postavili skupinsko shemo za zbiranje izrabljenih svinčenih avtomobilskih akumulatorjev.

Že več kot četrt stoletja smo ekskluzivni distributer gozdarskih vitlov in prikolic Igland (Norveška).

Zadnja leta se širimo na področje avto branže, saj smo pridobili zastopstva za olja in maziva INA (Hrvaška), avto kozmetike MA-FRA (Italija), Ring Avtomotive (Anglija). Bili smo tudi prvi, ki smo na slovenskemu trgu predstavili tekstilne verige za sneg in led.

Z leti je podjetje širilo prodajo na področju kmetijske mehanizacije in vrtnega progama. V letu 2008 je bil zgrajen nov Trgovsko – poslovni objekt na Podbevškovi 8a, kjer se tudi nahaja vrtno- kmetijski center, čez cesto na Podbevškovi 5 smo zadržali servis za akumulatorje ter pooblaščeni servis zelene tehnike.

Prav tako razvijamo vrtni prodajni program, saj smo v zadnjih desetih letih pričeli s sodelovanjem še z mnogimi uspešnimi proizvajalci iz celega sveta. Izpostavimo lahko Orec, ki je specialist za kosilnice za zahtevne terene (Japonska) ter kosilne traktorje Snapper proizvajalca Briggs& Stratton (ZDA) ter iz Italije Eurosystems, Active, DiMartino in Blue Bird Industries, poleg že obstoječih MA.RI.NA Systems, Annovi Reverberi in Ecotech.
Z velikim veseljem smo z letom 2018 postali tudi zastopnik proizvajalca Cramer (Nemčija), ki je prav tako družinsko podjetje in so v svetu priznani kot velik specialist za komunalna podjetja. Z njihovim programom baterijskega orodja za nego trate smo uspeli približati le to končnim uporabnikom ter s tem pričeli spreminjati razmišljanje, da baterijsko orodje ni dovolj močno in uporabno za zahtevno uporabo.

V podjetju Tabakum se prizadevamo, da našim strankam ponudimo celovito rešitev, torej ne le prodajo naprave temveč tudi svetovanje in servis na istem mestu, zato je tudi naš slogan- Vse na enem mestu v Novem mestu!